090428 - Runaway Horse

Lediga dagar är bra dagar. Lediga dagar då jag har tid för mig själv, djuren och vännerna. Lediga dagar då jag får släppa allting, må bra, krama och pussa på Tim, skratta åt roliga saker utan att behöva tänka på allt det jobbiga.... Could go on and on..

Fredagen var en sådan dag - jag åkte till Adelsö och red en tur med Birk. Jag ville åt ett håll och Birk åt ett annat, vilket resulterade i att vi hamnade lite off the road om man så säger. Skulle litat på Birk, han visste vilken väg som var rätt. Red tillbaka en bit då han svänger självmant och vi kom tillbaka till stallet till slut. Dagen var fantastiskt med vackert väder, värme och en kelig häst.

Lördagen var också en sådan dag. Jag och Tim var riktigt duktiga och rensade ur bland kläder och på vinden. Vi kastade även vårat hemska vardagsrumsbord som jag hatade. Så skönt det var att slänga det i containern! Skönt att få lite ordning i vindsförrådet, ska ta tag i det när jag är ledig några dagar sen - sätta upp små skohyllor och så vidare..
Sen åkte vi till mina föräldrar för att jag skulle ge mamma den fotvård som hon blivit lovad ett tag nu. Fick även fixa till Tims fötter lite, och de blev lite finare än innan.

Söndagen spenderade jag i stallet med Sara. Vi fick låna Boris, en Baskjirhäst som går väldigt bra ihop med Birk. Boris och Birk liksom, mycket passande. Vi hade jättetrevligt på vår ridtur och Sara var så glad så hon log hela tiden, härligt att se! Tyvärr valde Birk att skena med mig för första gången när han blev rädd för en ponny med vagn som kom travandes emot oss. Ingen fara skedd då han inte sprang så långt, men fort gick det. Sara och Boris kom efter oss och jag var mest orolig att Sara skulle ramla av men hon bara skrattade...

Måndagen var en skitdag. Nothing more to say.

Idag. Jora. Vi får väl se efter klockan 16:00.....

090423 - Vegetables

Grönsaksmani, i allra högsta grad.
I snart 4 dagar har jag bara ätit grönsaker och det gör underverk, I tell ya!
Jag brukar äta grönsaker annars också, men inte bara grönsaker.

Ett experiment för att se hur mina värden artar sig, och än så länge känns det okej men jag har haft hungerpanik igår och dagen innan. Äter dessutom mycket mindre nu, ytterst lite dvs. Allt för värdenas skull. Vi får väl se vad det ger.

I förrgår fyllde ju Tim år och jag hade köpt honom ett par finfina Adidasskor som jag visste att han skulle gilla. De satt dessutom perfekt, man har ju en fördel som fotterapeut, jag kan hans fötter utan och innan. Blev mycket glad över att de passade.

Annars har jag jobbat och inte tränat någonting denna vecka. Red i måndags, blir ridning på fredag och söndag men någon kickboxning kan jag inte med nu när jag inte har någon energi i kroppen. Blir ju trött bara av att vakna ...

Just ja! På söndag ska jag och Sara ha en heldag (? vet inte hur lång tid allt tar..) med hästarna. Det ska ju tydligen bli fint väder också, så en heldag på Adelsö och långritt med sin bästa kompis passar otroligt bra. Får låna en annan häst i stallet, väldigt snällt av Jenny måste jag säga, så vi kan sällskapa.

På lördagen lär det bli en hel del utrensning hemma hos oss. Kommer att gå igenom vinden och lägenheten då vi flyttar om mindre än en månad. Ska bli så skönt att få ordning på allting. Ska försöka packa ner så mycket jag bara kan nu, så att vi i princip bara har städningen och bärandet kvar när flyttdagen kommer. Tänkte försöka hinna med mammas fötter också på förmiddagen eftersom att jag inte hann med det förra veckan.

Dagens + är nog att jag är ledig två dagar och det ska bli fint väder!
Dagens - är att jag börjar jobba på tråkställen snart igen...

090421 - Birthday

Grattis Tim på din 24 årsdag! Min älskling fyller år idag och jag hann inte gratta honom på morgonen för jag var uppe så tidigt och ville inte väcka honom. Tim fick inte någon present av mig heller, han får sin present senare ikväll.

Helgen som gick var full med saker att göra. Festen i lördags var vild men trevlig.
Ridningen i lördags var inte så kul då jag och Birk inte direkt var polare. Han jävlades lite med mig, men jag gav mig inte. Blev rätt slut i alla fall, kände att jag jobbat.

Fick ett samtal idag, konstigt att allting sker pangbom. Vi får väl se vad som väntar... Snurrigt värre...

090417 - Babyboy

Mör efter träningspassen som var i onsdags och torsdags - men de gick väldigt bra så jag är nöjd. Fajtades med tränaren ena dagen och den andra dagen, dvs igår, fick jag köra med en tjej som var riktigt självkritisk. Aldrig stött på en sån tjej förut, svor åt sig själv trots att sparkarna och slagen satt bra, blev förbannad på sig själv hela tiden, vevade alá rallarsving hela tiden (värre än vad jag gjorde i början faktiskt) och jag kände för att ge upp ett tag men fortsatte på ren vilja.

GRATTIS till Emelie och Daniel som fick en son inatt!
Jag gissade på en pojke och var vad jag vet den enda som trodde på en kille.
Behöver ni någon hjälp alls, hojta bara!

Helgen som kommer är full av spektakel. Eller mja, såhär ser det ut i alla fall:
Lördag: Ridning på morgonkvisten, hem och vila och städa om vartannat, sen iväg på fest (Lenas 50 års kalas!)
Söndag: Åka till föräldrarna och fixa mammas fötter samt hämta hem hunden över natten.
Måndag: Ledig dag - Ska lämna hem hunden igen och sen träna.

Tack Tim för att du alltid säger så bra saker och framförallt: rätt saker! Älskar dig mer än jag kan säga...

Och så hoppas vi lite igen då....


090414 - Time Off

Har nog inte mått så bra på länge som jag gjorde över ledigheten som varade i 4 dagar.
F a n va skönt det har varit!
Har bara myst med vovven och ridit en massa på Adelsö - umgåtts med Tim och besökt föräldrarna några gånger.
Har ju varit så härligt väder, så jag har varit ute väldigt mycket faktiskt.

Nu är jag på jobbet igen. Känns mindre kul, men helt okej. Segt imorse bara när jag skulle upp klockan 06:00 och Tim fick sova 1 ½ timme till. Har ju åtminstone fått sova till sju-åtta-nio till och från under de lediga dagarna.

Var förbi hos föräldrarna och skulle byta däck på bilen, men det gick ju mindre bra. Det gick skitbra med 3 däck, men det 4e satt som gjutet. Så nu kör jag runt med 3 sommardäck och 1 vinterdäck, mindre bra.. Får försöka åtgärda det idag efter jobbet. Tack för hjälpen pappa!

Annars har jag varit på mysmiddag hos Tess, och i lördags på kvällen drog jag till Dan som hade grillpartaj. Nästan alla var kalasfulla, som vanligt..

Nu i veckan blir det hemlighetsmakeri alá bigtime. Sådetså.

Grattis på födelsedagen Lena! Hipp hipp hurraaaaaaaaaaaa!

090406 - Horseback Riding

Måndag är en sån där dag då man bara vill ligga i sängen och inte göra någonting.
Det skulle nog göra mig rastlös men idag hade det passat grymt bra.
Vaknade med dunkande huvudvärk som höll i sig och stegrade när eftermiddagen kom.
F y f a n för sån smärta. Dunk dunk dunk hela tiden, proppade i mig tabletter men de hjälpte inte.

Åkte iväg till tingsrätten, skulle på rättegång men mitt och kollegans vittnesmål behövdes inte så vi fick åka igen. Drog till jobbet, började må illa och magvärken kom, inte nice.

Gjorde bort mig totalt idag på jobbet, visste inte hur jag skulle göra någonting, kopplade fel och glömde plocka undan efter mig, med mera. Fick höra att jag såg hålögd och blek ut, inte konstigt när man blöder som en stucken gris. Kul värre.

Helgen var fantastiskt underbar. I fredags var jag ute med Sara och några andra kompisar. Vi började hos Timmy och drog sen till stan för lite dans och party - mycket trevligt. Hamnade sen där jag hatar att vara - stureplan - stannade inte länge, åkte sen hem i en taxi med Sara.

Härligt att träffa Micke igen! För längesen jag träffade honom. Han är härlig, han var mycket ärlig den kvällen och jag har tidigare aldrig hört honom säga hur mycket han uppskattar gänget. Det var örongodis. Han är bra Micke. Mycket bra.

I lördags åkte jag och Emelie ut till Ekerö för att klappa på hennes dräktiga sto som är lika rund om magen som Emelie själv. De matchar varandra kan man säga. Jättehärligt ställe, lugnt och fridfullt med en massa fågelkvitter.
Hakade på när hon skulle till Ö&B och köpa en grill - på kvällen blev det grillparty hos Emelie och Danne. Trevligt folk, skön eftermiddag och lite småkylig kväll, men gott käk.

Söndagen spenderade jag hemma då jag inte mådde vidare bra då heller, fram till jag ringde på en annons ang. en häst som behöver medryttare (dvs ägaren behöver ha ngn som kommer och rider och tar hand om hästen nån dag i veckan). Drog med Tim och åkte ut till Adelsö och provred. Helt fantastiskt ställe, Adelsö - aldrig varit där tidigare men så vill jag bo! På landet! Hästen hette Birk, stor blandras Ardenner/Fjording och världens gung när han gick. Mysfaktorn var hög.




Åkte hem och lagade mat och slöade i soffan efter den trevliga utflykten. Idag är jag öm i baken, men glad trots mitt kämpande med huvudvärken och magsmärtorna.

Snart fyller mamma år! -Pussa på-

090403 - Friday

Dagsform.
Lite småhängig, hungrig, rastlös.
Vill helst att klockan ska bli 17 och jag kan åka hem och sova några timmar men så lär det inte bli.
S t e n d ö ö ö ö ö ö ö ö ö d .

Tycker.
Att det är tråkigt att sitta inne när det är finfina solen ute och man helst vill promenera med sin voffe.
Att man inte ska dricka så mycket kaffe när man bara blir kissnödig.

Ikväll.
Ska träffa Sara och vi lär väl åka hem till T och sen ska vi ut och träffa en massa vänner.
Ska bli kul, men jag är lite trött nu och hoppas på att bli lite piggare sen när jag kanske eventuellt fått vila lite hemma.

Helgen.
Ledig helg. Imorgon lördag ska jag åka med Emelie till stallet och klappa på en massa fina hästar. På kvällen ska jag och Tim till Emelie och Danne och grilla. Årets första grillkväll, vad säger ni om det?!

Ha en trevlig fredag.

090402 - Dancing

Dans.
Underskattat som f-n!
Igår fanns det ingen motivation till kickboxning alls - då jag haft astma några dagar av okänd anledning.
Någon träning måste det bli, tänkte jag och började dansa till en skiva med cha-chalåtar som jag spelade in för flera år sen. Sen fastnade jag. Hade tänkt att gå ut och test-springa för att se hur astmanivån låg, men det slutade med en timme dans i vardagsrummet. Blandade hiphopen från lågstadiet (gick på hiphop då trott eller ej), cha cha, jive och salsasteg med lambada. Det ni. En fröjd för ögat, haha, n o t . . . Resultatet: genomsvettig och skakiga ben, just as I like it.

Jobb.
Är på Shell i 2 veckor drygt och har mycket bra tider. Det är tillfälligt men bra för mig nu då jag kan fokusera på viktiga saker på helger när jag faktiskt för första gången sedan skolan är ledig både lör-sön och även fredag eller måndag ibland också. Super. Väntar fortfarande på att få veta om hur det blir längre fram, på jobbfronten.

Träning.
Som jag nämnde har jag haft astma några dagar och vet inte riktigt varför. Kanske är det pollenperioden som dragit igång starkare än vanligt, för i vanliga fall ska jag inte känna något av det. Träningen har blivit lidande och jag har inte tränat kickboxning på ett tag, känns urdåligt. Ikväll ska jag prova med ett pass - lär känna av det imorgon, men tanken är att jag ska gå imorgon och på söndag också.

Flytten.
Vi flyttar den 20 maj - till en 3a (dörren bredvid). Smart flytt - hoppas allt går smidigt. Har tittat lite på både golv och fondtapeter - det mesta är vitmålat i nya lägenheten; hall, vardagsrum, sovrum - dock inte kök och sovrum nr 2 som ska målas om. Prio 1 blir att måla om alternativt fixa till lite i hallen och köket, sedan vårat sovrum, sedan sovrum 2 och ev vardagsrum beroende på hur alla väggar ser ut efter alla 76859 tavlor som hänger där idag. Möjligt att det bara blir att sätta upp nya tavlor/bilder/grejer på väggarna så att de täcker några av de små krok-hålen och resten kan man dutta i med lite färg bara. Allt beror på.. allt.. Hade tänkt att ha någon form av laminatgolv i sovrum och kök + en del av hallen. Så vill jag även prova på att lägga klinker i hallen, precis intill dörren och en liten bit in. Får fråga far min om lite hjälp med det. Nu undrar ni säkert vad Tim tycker, eftersom att jag skriver utifrån mig själv - men Tim lämnar gärna allt åt mig för han "kan inte sånt" har han sagt flertalet gånger under våran tid tillsammans. We´ll see . . .

Saknar.
Morfar
Kerstin
Yvetta och Dion

Dana
Hästarna
Old times

Dagens +
Sol, värme, bra tider

Dagens -
Uniformen, tjafs

090401 - Hope

Onsdag och rastlös i kroppen. Trött och seg men mår egentligen ganska bra.
Har haft det lite rörigt senaste tiden, med jobb och annat men har haft stunder som varit fantastiska.

Märkte att jag egentligen inte är någon bra bloggare alls, jag glömmer ju att skriva dagligen, inte ens varannan dag har det blivit. Tragiskt, då jag verkligen gillar att skriva.

Det enda jag känner nu är att jag lever på hoppet. Mja, det är inte så att jag skulle dö om jag inte hade hoppet kvar men jag önskar och hoppas innerligt att detta blir mitt år - och att jag snart får ett glatt besked. Har skrivit så förut och haft en jävla otur och man undrar ju när den oturen ska vända. Ringde ett telefonsamtal igår - man är ju inte utesluten i alla fall och det är ju positivt. Hoppas, hoppas hoppas..

I måndags badade jag min hund och fönade honom tills han såg ut som en fluffig pälsboll. Det var det roligaste jag gjort på länge, han var så mysig min fluffo.

Hoppas på ...