091125 - En veckas vila

Då har jag hunnit bli bättre från sjukdomssvacka nummer 2 - jobbade igår och idag och tror nog jag klarar imorgon och fredag också. Har blivit tillsagd att jag bör stanna hemma från träningen och så blir det. Ingen kickträning för mig denna vecka, det är för att vara på säkra sidan.

Istället laddar jag på kroppen med mat rutinmässigt (mindre mål) och boostar mig själv med blåbär och en massa frukt. Eller ja, en massa frukt blir det inte, men det blir frukt. Fruktsallad till frukost och en liten kopp te är vad jag får i mig på morgonen, ska ta och lägga till ett mål frukt istället för mat nästa vecka så att jag då får frukt 2 gånger dagligen och ett mål "riktig" mat per dag. Och blåbär förstås. Och Omega3. Och mina andra mineraltabletter. Och varma duschar, och mycket MYCKET sömn. Det är min bot på all skit. MYCKET SÖMN!

Jag måste ju erkänna att jag är riktigt trött ändå. Jag sover bra, dricker mycket vatten, äter bra, men ändå är jag trött. Det är inte konstigt, jag har ju inte tränat på snart 1 vecka. Det går otroligt fort för mig att bli slut just på grund av att jag inte får igen någon energi av träning. Jag behöver träning!

Mitt mentala har blivit lite bättre. Jag är inriktad, målmedveten och positiv. Istället för pessimist-Micha som brukar vara i farten. Jag är mer stabil i huvudet nu än vad jag varit tidigare, och det känns konstigt att jag ens kan säga så. Som att det verkligen var något fel på det mentala tidigare (yeeaah.. hmmm..)

I helgen är det en hel del matcher. Måste nästan ta mig till klubben för att få info om hur det ska gå till, eller så är jag smart och låter bli att frestas av träningen genom att ringa Jempa istället. Smart drag där! På lördagkväll är det fest för alla klubbmedlemmar, och det ska bli skoj att mingla runt lite.

Jahaja.. Om man skulle ta och betala lite räkningar kanske..

091123 - Sjuk igen

Sjuk sjuk sjuk . . Hela j-la tiden.

Idag hoppas jag att det är sista dagen jag är hemma pga sjukdom. Vill till jobbet och komma igång ordentligt så att jag känner mig bekväm på jobbet - men det är svårt när man är hemma. Så hoppas att jag inte får mer elände det här året (det lär ju vara för mkt att hoppas på..)

Fick vara hemma i fredags, låg då i feberfrossa och sov i sängen hela dagen verkligen. På kvällen blev jag lite bättre, för att sen bli sämre på lördagen igen. Så jag var hemma lördag-söndag med Tim och vovven, och fick alltså vara hemma idag också.

Jag köpte mig ett gymkort (med avsikt för att träna endast pass typ dansaerobics, afrodans, latin och lite annat) så att jag kan träna där de dagar jag inte kör kickbox. Vill ha lite variation och saknar dansandet jättemycket. Jag köpte kortet i tisdags och har inte kunnat nyttja det en enda gång sedan dess - too bad. Nu får jag ju inte träna kickbox denna vecka, ens om jag blir frisk enligt fröken Idh (Jill Idh that is) - så att jag inte ska riskera att bli dålig innan helgen då det är träningsläger på klubben som miss Idh håller i. Vill jättegärna delta på lägret, men vågar inte tro att jag är helt hundra tills dess. Får väl se vad morgondagen ger.

Angående Jill. . Hon gav mig ett peptalk som hette duga igår, och jag rodnade nästan för mig själv när jag läste vad hon skrev om mig och min träning. Uppskattar att höra sådana ord från dig Jill, de värmer och för mig framåt. Blev ordinerad att äta blåbär och fruktsallad, dricka honungsvatten och det bästa/roligaste/mest klockrena som Jill sa igår var: "Du ska inte göra som jag gör, du ska göra som jag säger!"

Jag är tokpeppad inför träning och välmående. Jag vill inget hellre än att vara frisk och kunna träna.

/ Chii

091119 - Hate

Ibland (oftare och oftare) bara hatar jag mig själv och allt vad jag är.

Jag tycker inte det är rättvist. Varför alltid samma sak? Det börjar bra och går alltid åt helvete.

Blir jag dålig nu igen vet jag inte vad jag gör.

091115 - Längtan

Jag längtar till imorgon.

Hoppas att det blir som jag vill.

Kämparglöd.

091111 - Önskan

Jag har en önskan. Eller flera egentligen (annars vore man väl inte normal..)

Jag önskar att jag kunde få vara frisk, förbli oskadad och att jag kunde träna kontinuerligt och hålla ett bra tempo.
Det verkar inte vara mitt fall. När jag går på mitt nästa kickboxpass kommer det att ha gått 2 veckor sedan jag var där sist, och det finns inte ord för hur jag känner när det gäller detta.

Jag blir så less på att inte ha flyt med träningen, att det ska behöva bli avbrott till och från konstant istället för att det ska vara konstant träning. Jag vill träna mycket, jag vill ha bra flås, jag vill bränna fett och jag vill fajtas - för jag älskar känslan av att vara uppvärmd, svettig och känna kraften som kommer från min kropp.

Jag gillar att höra att jag har hårda sparkar och hårda slag och knytnävar stora som .. ja jag vet inte, men stora knytnävar. Jag gillar också att höra vad jag är kass på så att jag kan träna på det och bli bättre. Jag gillar att vara en av dom på klubben, jag gillar att det finns folk som vill lära mig saker och komma med bra tips. Jag gillar värmen. För det ska jag då fan tala om; att det saknas inte värme på klubben. Ett hej där, en fråga där, en kram där och leenden och en massa annat. Till och med när någon är ledsen och fått spö finns där värme, någon som säger: "det gör inget, det är okej, det gör ont"..

Jag har så många idéer och tankar kring det här med träning, men det känns som att vill jag träna mycket så kommer alltid någonting i vägen. Jag har sagt tidigare att jag inte hinner träna på fredagar exempelvis, för det blir så sent. Men egentligen; sent för vad? Det är en fredagskväll, jag går aldrig ut, jag åker oftast direkt hem och somnar vid 22 - så rolig är jag. Då kan jag ju fan lika gärna träna! Ändring på fredagsproblemet nu kan jag ju säga. Jag tror att just fredagsproblemet är typiskt svenssons. Haha, jag är en svensson! (= åka hem efter jobbet, känna att veckan är slut, slappa framför tvn och absolut inte göra något fysiskt på hela kvällen...)

När jag kan träna igen (blir nog tidigast söndag som det ser ut nu) kommer jag att prioritera träningen och lösa problemet. Som jag sa till Jempa igår när hon peppade mig på telefonen; jag har en säck hemma, och jag kör på den ibland när jag "inte har tid att åka och träna" men det kan bli oftare, tex om jag har tråkigt, ja men varför inte köra på säcken då? Nu menar inte jag att varenda lediga stund kommer att gå till säcken (för sån karaktär har jag inte än och det vore dumt att överdriva).. Jag menar bara att någonstans kan man faktiskt ta sig i kragen och göra det bästa av situationen.

Dumma, dumma Micha. Att du inte tänkt ut en plan för längesen...

Sen har jag iofs hört en sak från två smarta kvinnor, vilket är helt tvärtemot ovanstående rad: "försök att inte planera, utan åk och träna när du känner dig bra, när du vill träna. Inte annars". En av dessa personerna sa dessutom att jag ska släppa lite på min planeringsmani. And you´re so right. Jempa och min kära mor.. Ni kommer med bra tips ni. Även om jag är bångstyrig och har skrivit precis som jag gjort högre upp...

Jag kommer nog på något..

091108 - Fars dag

Fars dag idag. Grattis pappa på fars dag. Kunde inte önska mig en bättre far! Du är b ä s t ! -kärlek-

Har ju varit jättesjuk en vecka, är okej nu - men kroppen är trött efter all hosta och allt elände. Blir ingen träning imorgon, måndag, för jag hostar fortfarande. Det absolut sista jag vill nu är att bli dålig igen. Näe!!

Imorgon är det jobb igen (äntligen ska jag säga) och jag ska gå på en till vecka med lära på nya jobbet. Hoppas att det går bra och att jag lär mig fort. Vill liksom vara färdiglärd .. helst igår .. Men sån är jag.

Igår och idag har jag tagit igen för all förlorad energi - har gjort något konstant, hela tiden. Allt ifrån tvätt till städande, till grönsaksbifftillverkning, fått hjälp att färga håret, varit hos grannen och snackat skit, varit hos föräldrarna, ute med hunden, fixat till i vardagsrummet.. Ja ni förstår .. Jag har gjort så mycket jag bara kunnat, för att kunna ta igen allt jag inte gjort under veckan. Det är fint här hemma nu kan jag säga!

(Och jag är trött...)

Måste bara säga att jag har helt underbara grannar. Jag bara älskar dem! Ni är för söta, Anna gånger två :) (och L!!)

Ska glo lite TV nu och drömma om kickboxning inatt. Hoppas jag kan träna på tisdag igen.. Saknar klubben och alla underbara där!


091105 - Sjuk i 5 dagar

Blev dålig i söndags. Tänke att det skulle gått över till måndagen men nej, jag var sämre då. Sjukan har hållt i sig tills idag torsdag och den är ännu inte över. Har fortfarande sjukdomskänsla i kroppen och har så otroligt jävla tråkigt här hemma. Hatar att vara hemma och sjuk, det är nog det värsta jag vet (just nu i alla fall). Har haft ont i halsen, feber, snuva, slemhosta, lite astma och fått sår i halsen av allt hostande. Fortfarande toktäppt i näsan och helt slö.

Vad ska man hitta på? Titta på film? Nej, har ingen lust att glo film. Städa? Det har jag inte kunnat göra under de här dagarna då jag varit sängliggande/fåtöljsittande och mått riktigt kasst. Vet inte om det är influensan. Hur vet man det liksom? Som att jag går in och läser på nätet om symptomen. I don´t.

Har iofs haft sällskap av en iller sedan i tisdags och det är ju trevligt. Men han sover mest så det är en stund på morgonen och några timmar på kvällen som han visar sig och vill busa. Jag orkar knappt busa men jag gör det ändå, för hans skull. Han är helt underbar, Figaro. En riktig sötnos. Jag önskar ändå att jag varit frisk. Jättefrisk, så att jag hade kunnat gå min andra lärovecka på det nya jobbet - som nu har förskjutits ytterligare en vecka för att jag har lyckats gå och bli sjuk. Ni anar inte vilken ångest jag har. Eller gör ni det? Jag vill vara där, lära mig allt, för att så snart som möjligt kunna jobbet helt och hållet galant och sen bara jobba på och vara glad och slippa alla jävla orosmoln.

Så känner jag!

Förresten kommer det en dansk man och köper mitt akvarie och alla fiskar och grodor på lördag. Forum är bra grejer. Gick in på "ifokus" och klickade mig vidare till akvariefiskavdelningen och lade in en annons som han svarade på. Allting för 500 riksdaler, jag är nog rätt generös egentligen då endast den stora malen egentligen skulle ha kostat 300 spänn vid en försäljning. Men jag vet att de får de bra hos honom - han har runt en 100 akvarier i en lokal (hans och hans sambos stora hobby) - så det kunde inte bli bättre.

Just ja! Vi har fått vårat golv nu äntligen också (eller äntligen, egentligen skulle vi inte haft något golv här om vi inte hade haft sådan tur med allting...) I tisdags kom golvläggarna och kirrade ett sprillans nytt, snyggt parkettgolv. Jag och Tim är supernöjda. Nu inväntar vi bara soffan.

Fan att man skulle bli sjuk! Jag som kom in i träningen igen och allt. Så fucking typiskt. Varje gång är det samma sak. Jag ska inte ha förväntningar, för jag blir bara besviken. I wanna kick and punch!

Wish me luck med att bli frisk nu. Känns inte ens som att jag kommer vara tillräckligt bra tills imorn för att gå och jobba - så då har jag varit borta hela 5 dagar från jobbet.. Bra där..