Kärleken i mitt liv

Min fina
Underbara



Dagen han satt där på hallgolvet och mötte mig när jag kom hem från skolan,
(den längsta skoldagen i hela mitt liv) stal han mitt hjärta.

Som valp var min Prins en skogstokig, tik-galen hanne som helst av allt drog ut på järvafältet och jagade harar, rådjur och löptikar.

Han har blivit parad en gång och fått en valp (Kaiser) tillsammans med tiken Sasha.
Historien är rätt kort om detta, men det var så att min mamma blev uppringd av en kvinna som ägde tiken, som i sin tur kände en utställningsdomare vid namn Nils Arne Törnlöv som i sin tur kommer ihåg Prinsen som en mycket vacker och trevlig Storpudel. Sashas ägare letade efter en stilig hanne för att para sin tik med.

Prinsen (Holmsunds Fresh Prince) är i dagsläget inne på sitt 13e år.
Han har varit min allra bästa kompis sedan sjätte klass.
Han har varit med genom lycka, sorg och min tonårsperiod.

Jag älskar honom av hela mitt hjärta.

Alla som träffat på Prinsen, vet att han är något speciell.
Han har en hel del konstigheter för sig, men alla sådana är bara charmiga..





100213 - Lördag

Lördag morgon. 07:30 kliver jag ut i snön med min hund tätt efter mig. Går på vår promenad och hinner vakna till liv av snön som piskar mitt ansikte. Känsla: Härlig

Igår var det ju fredag och jag jobbade kort pass, vilket betyder att jag slutade 15:30. Åkte hem till mor och hämtade upp henne och Prins för att besöka min farbror med kusiner och hundar och en pluttig, supersöt Ella (kusinens dotter). Det var härligt att vara hos dem igen, för det var bra längesedan sen sist. När jag var yngre umgicks vi varje vecka, ibland flera dagar i veckan.. Nu är det inte riktigt så längre och jag saknar dem. Det är också min familj.

Åkte sedan hem för att ge hunden mat och invänta Sara och Lotta som skulle besöka oss. Vi lagade lite käk och åt och fastnade framför Let´s dance. Småsnackade om allt och inget, vilket alltid är lika trevligt med mina tjejer. Vi kom in i en rätt rolig diskussion om fötter och högklackat. Vissa var mer besvikna än andra på vad jag hade att säga om supersnygga, feminina, vackra och alldeles förskräckligt hemska skor med klack (är man fotterapeut finns många argument emot högklackat. Man vet också vilka skador det ger, både kortsiktiga och långsiktiga..) Dessa argument är inte alltid lätta att framföra när man pratar med en sko-fetischist (främst klackar)..

Well, however.. Efter att tjejerna hade gått, spelade jag och Tim lite Angrybirds på hans iPhone.. Hatade den där telefonen förut men nu är den bra, mest för att det finns okej spel på den..

Känslorna idag är blandade; har tankar i huvudet om hur allting ska bli med mitt jobb (något jag dessvärre inte kan gå in mer på..) och hur jag ska lära mig att planera helgerna bättre. Varje helg tar jag på mig alldeles för mycket. Det ligger väl i min natur att göra så mycket som möjligt, för då känner jag mig duktig. Det här är rätt jobbigt, för kommer jag inte heller på något att göra så blir jag extremt rastlös och då har jag inte varit kreativ nog.. Dagarna räcker inte till alls känner jag. Jag vill öka på träningen, men då försvinner mer tid från mina vänner. Vänner som jag behöver träffa, som jag vill diskutera med, dansa med eller whatever.. Dessutom har jag Prinsen, och han är viktigare än allt annat!

Idag är planen att träna vid 11, vilket är rätt snart - ska ta och dricka upp mitt kaffe och byta om och väcka Tim så att min kära hund har lite sällis. Sedan ska jag slänga iväg ett email till svärmor, för att sen gå ut med hunden och hoppas på att Dana (kusinen) hör av sig. . Ikväll ska Tim hitta på något med en kompis och jag blir nog bara hemma med hund, akvariestädning och SPA-kväll för mig själv..

Hoppas att morgondagen löser sig till det bästa, så att jag kan träffa kusinen och hennes kille, samt hinna träna med Helene...

Just ja; det kommer in lite bilder senare...

// Out

100206 - Miss Flow

Detta inlägg är tillägnad Helene Loewinski (femalefighter.blogg.se)

Helene
vet nog inte om det själv, men hon är en av de få som verkligen får mig att tänka i rätt banor. Egentligen bara genom att göra det hon är bra på att göra - staka upp sin träning, vecka för vecka och bara köra på. Trots att Helene har haft en del jobbigheter i sitt liv så tar hon tag i det hon ska och kommer in i ett superbra flow. Jag är lite smått avundsjuk på det där flowet - men på ett bra sätt eller hur man nu ska säga - det får mig bara att vilja vara lika flitig och det är det jag behöver för att fortsätta se rakt fram, och se slutmålet.

Helene lessnade lite på kickboxningen när hon kände att hon körde fast. Vad gör Helene då? Inte som de flesta andra hade gjort, lägga av, nej nej, hon börjar med MMA istället! Mixed Martial Arts är rätt tuff träning den med, och den verkar ge henne supermycket. Helene talar alltid varmt om MMA träningarna och man ser gnistan lysa i hennes ögon av pure happiness. Det är härligt att se, att hon inte ger upp - ytterligare en spark i baken för mig. ALDRIG GE UPP!

Nu när Helene har kommit in lite i andra andningen med MMA:n, då kör hon även kickboxning. Som planen en lördag, att först köra en matchträning (Kickboxning) sen lunch och sen gå på ett pass MMA. Det är strongt Helene!

Du är en av de bästa förebilderna, bara så du vet! :)

/ Micha

100204 - Still Broken

Har nu återigen varit sjuk och borta från jobbet alldeles för mycket. I söndags kväll var jag febrig och mådde skit, vilket resulterade i att jag var hemma måndagen. Sedan gick allt neråt och jag mådde sämre och har nu varit hemma 4 dagar och hostat, snörvlat och mått illa. Idag hostar jag fortfarande och jag är inte tiptop, men jag är fullt arbetsför inför imorn, I´m sure. Denna vecka blir det alltså bara jobb 1 dag och det är imorgon, fredag. Känns sådär bra liksom..

Har haft en hel del tid att fundera över saker och ting och gått upp och ner i någon slags känslomässig berg och dalbana - för att till sist känna mig rätt säker på vad det är jag vill, ska och borde fokusera på.

Jag måste sluta vela med saker och ting, och då menar jag verkligen vela med allt. Jag kan aldrig riktigt bestämma mig och det blir jag vansinnig på.

Jag har egentligen inte så mycket att berätta förutom det att jag är enormt träningssugen och att jag går runt här hemma och funderar över schyssta sparringövningar och över känslan att få sätta några fina slag och sparkkombinationer på en mits/sparringpartner. Suget bara är där. H e l a  t i d e n .

I helgen får jag sällskapa med Prinsen, aka Fluffo, Freppo, Gammelman - kärt barn har många namn eller vad man nu säger.. Hade honom hemma igår och idag och han ger mig positiv energi - så Mr Fluffo hämtas imorgon efter jobbet för en SPA weekend hos Micha och Tim. Låter rätt mysigt va?

Take Care / M

100201 - igA brist och infektionskänslighet

Detta inlägg kommer att handla om gnäll. Ni som inte vill läsa, stäng ner fönstret och surfa vidare..

Både jag och min mamma har igA brist - vilket handlar om att vi har en immunbrist. De som vet vad immunförsvaret gör och inte, kan själva räkna ut att det inte är vidare bra att sakna en del av immunförsvaret. Att ha igA brist är egentligen lika med att vara sjuk konstant. Eller ja, ofta i alla fall.

Med igA bristen kom också antikropparna mot igA - dessa skulle vid en vanlig blodtransfusion göra allt de kunde för att strida mot igA:et i det "nya" blodet = förmodligen en allergisk reaktion eller liknande och man dör på kuppen. Så; vi kan inte heller få blod som en "annan", utan blodet måste tvättas innan. Typ 5 gånger.

Det kan vara rätt bra att ha en liten informationslapp om detta i plånkan. Tror ni att jag har haft det? Nääee.. Så, jag försökte kontakta dem på Immunbristenheten för att få information om vart jag får tag i en sådan informationslapp, men de ska ringa upp (får se om de gör det)..

Sedan har jag också försökt att nå min läkare på Allergi/Astma mottagningen på Karolinska Sjukhuset men utan resultat. Jag vill få recept på Bricanyl (astmamedicin) som jag saknar, och jag har endast en inhalator kvar. KAN vara bra att ha en backup.. Ni som tänker: "Ja men vadå har hon inte tänkt på det tidigare?" Svar: JO! Jag har försökt att ringa denna mottagning hur många jävla gånger som helst men ingen svarar. De har bytt system nu. "Du ringer oss, så ringer vi upp dig". Problemet är bara att det funkar INTE! Jag ringde en avdelning idag och svaret blev: "Hej, våran telefonkö är full, var god ring igen nästkommande vardag". UP YOURS!

Jag provade att ringa en annan avdelning och fick samma svar där. Nu är jag arg.
Får försöka flirta med en annan läkare för att få loss Bricanylhelvetet. Det SKA inte vara så här svårt att få tag i sin läkare! Vad håller ni på med?!

Som ni kanske förstått vid det här laget är jag hemma idag. Hemma och sjuk IGEN.
Jag orkar snart inte mycket mer.

Jag har försökt att boosta upp mitt så kallade immunförsvar med blåbär, fruktsallad och C-vitamin (samt vitlök) men det gör fan ta mig ingen som helst skillnad. Jag blir istället; sjuk igen och igen och igen, borta från jobbet och fattigare, fattigare, fattigast - jag har mediciner att pröjsa, kan inte va sjuk då. För att stärka mitt immunförsvar behöver jag träna och må bra vilket blir omöjligt när jag inte ens har råd att betala kickboxningshelveteskortet!

Vad ska jag göra? Ingen aning. Jag är som sagt less, jävligt less.
Och nu som följer: Jag och Tim har bestämt (detta är skrivet i sten nu f.ö) INGEN kommer in i vår lägenhet med ens en liten förkylning. Is that clear? (Denna notis är mest för mig själv, för jag är rätt kass på att ha koll på detta)

Nu ska jag lägga mig i soffan med mitt bultande huvud och ömmande hals(+ rinnande näsa och sjukdomslukten)..
.. och vänta på det där jävlarns telefonsamtalet.