Lättnad

"Don´t you sometimes,
wish you´re heart was
a heart of stone?"

Det kan jag önska ibland. Att jag hade ett hjärta av sten och inte kände någonting alls. N o t h i ng .
Men det gäller förstås bara när man får sämre besked eller helt plötsligt vaknar upp en dag och inser att allting är skit. Fast egentligen är ju sällan a l l t i n g skit - det känns bara så.

Idag har trycket över bröstet släppt. Nu hoppas vi lite igen.

Laddar

Igår blev det ingen träning då jag har en sjukt jobbig hosta som hållt i sig över en vecka. Nu är det lite bättre, så jag hoppas på att få gå på ett sparringpass imorgon. Laddar upp för min "kom-igång-träning-efter-sjukdom". Det är fan på tiden!

Efter jobbet igår åkte jag hem och började fixa med akvarierna - fram och tillbaka med mina fiskar och grodor. Blev rätt bra, nu kan man ju bara hoppas på att det här akvariet håller..

Om träningen går bra imorgon så ska jag träna på torsdag också, och då lär det bli ett mits-pass faktiskt. Längesen jag gick på ett sånt. Ska försöka göra om mina träningsplaner lite, för att minimera skaderisken så mycket jag kan. Så om jag kör 3 kickboxpass en vecka (sparring eller mits) plus 3 joggturer och 1 vilodag, och nästa vecka 4 pass kickbox, 2 joggturer och 1 vilodag. Dessutom ska jag när jag känner mig utmattad, ta en extra vilodag i veckan - för jag vet själv att jag blir så extremt förbannad på mig själv när jag inte har någon energi och då är det lika bra att inte träna faktiskt. Gå en promenad är bättre i det fallet.

Nu ska jag ringa kronofogden och kräva mina pengar från tanten som spottade mig i ansiktet för 2 år sedan (det hände på jobbet)..

Karma?

Ingen karma här inte! Vad ska jag behöva göra för att vara lite mer lyckosam?

Visst händer det att jag har tur emellanåt, men hallå, allvarligt; denna otur jag haft nu senaste tiden är ju skrattretande.


Pt 1.
Vi vill göra om vårt kök. Tror ni det finns några passande luckor eller? Nej.

Vi åker runt till 780 olika ställen (lite överdrivet kanske) men inga luckor passar våra stommar och vi har inte råd att byta ut stommarna.


Pt 2.
Jag kommer in i träningen bra, och börjar bli riktigt konsekvent med träning och kost. Vad händer? Jo jag skadar foten ordentligt illa. Ingen träning, pissigt humör.


Pt 3.
Vi behövde ett nytt vardagsrumsbord. Vi beställde ett jättefint, indo-bord. Bordet kom men när vi öppnar paketet ser vi att bordets ena hörn är av. Bordet var trasigt. Kul jul.


Pt 4.
Jag börjar träna igen och kommer igång bra. Vad händer? Jo jag går och blir sjuk.

Ingen träning, hemma från jobbet, taskig lön i oktober (allt är dåligt med att vara sjuk men det fattar väl vem som helst)..


Pt 5.
Vi kommer hem från Småland efter en trip på några dagar. Vi har ett akvarium med fiskar och grodor. Så fort vi öppnar ytterdörren hör vi ett surr från vardagsrummet. Taskig magkänsla, oro. Går in, och till vår förskräckelse ser vi att fiskarna och grodorna krälar runt på botten i akvariet, med endast 5 cm vatten längs botten! Akvarievattnet har läckt ut på vår fina parkett. Fiskarna och grodorna överlevde. Det gjorde inte golvet..


Så nu bara väntar jag på nästa törn. När kommer den?


Kommer jag någonsin att komma in i träningen som jag vill och som jag behöver? Konsekvent träning och god kosthållning är ju viktigt för mig. Jävligt viktigt.


Nu lämnar jag det här. Endast positiva tankar. Positivt flow.


Hade en dröm inatt. Jag stod vid en cafeteria med en liten flicka i famnen. Det var min dotter. Hon såg precis ut som min och Tims dotter (hur nu en ”sån” ser ut) – och jag var så lycklig. Så lycklig över att ha den här lilla kräkmaskinen på armen som ler och ser alldeles finurlig ut.


Jag vill ha barn. Jag vill ha barn. JAG VILL HA BARN! (men det får vänta till nästa år).. (Min baby-noja har satt igång igen)..

// Out


090920 - Glömda dagar

Har inte uppdaterat på några dagar för att jag har helt enkelt glömt av det.
I torsdags var jag ledig, började morgonen med att lämna in bilen på service klockan 07.00 - sen löpte dagen ganska fort. Träffade Em i Vällingby och hon hade självklart med sig Jack (hennes 4 månaders bebis) som bara är för söt!

Shoppade lite vilket inte alls är likt mig längre. Åt lunch med Em också, och bara umgicks. Tiden går så fort hela tiden och jag hinner inte med, vännerna kommer liksom i efterhand och så ska det inte vara!

I fredags gick jag till jobbet, kände av lite halsont men tyckte inte det var farligt - väl framme på jobbet började det snurra ordentligt. Jag har gått och blivit sjuk igen.. Fick gå hem efter 3 timmar när jag blev avlöst, tog hem hunden och sov bort största delen av dagen. Prinsen (min hund) verkade fatta att något var fel och gnydde för att sen lägga sig bredvid sängen och sällskapa med mig i min sjukdom. Gulle.

Gårdagen spenderades i soffan. Jag och Tim kollade Fightclub (har nog sett den fler gånger än jag minns) och sen på kvällen glodde vi på någon annan film med Leslie Nielsen (halvrolig, men inte mer än så)... Sen halvdog jag i sängen när klockan var tio..

Idag mår jag bättre, med hunden vid min sida har jag myspys-söndag och även intagit soffläge tills det är dags för lunchpromenaden.

Hatar att vara borta från jobbet. Missar så mycket och dötiden hemma är inte att föredra (kan vara skönt en dag men inte mer, speciellt när man inte har semester utan faktiskt är dålig).. Sen blir det ju ingen träning heller och det gör mig arg. Glor på fightingmatcher på sportkanalerna istället, bara för att få någon stimulans..

// Out

090916 - Fegis

Jag tror att jag vet varför jag är så mesig när jag fightas med Jempa (enkickboxares.blogg.se). Har tänkt sedan igår då vi sparrades och kommit fram till att jag inte tog i något alls i stort sett, möjligtvis var det lite styrka i en box av 10, i en spark av 10 - men resten var riktigt svaga slag och sparkar.

Jag tror att det här beror på att jag inte vill slå Jempa. Hon själv kunde sätta några hårda slag och sparkar (hon är ju riktigt hård) men trots smällarna och trots hennes högljudda försök att få mig att slå hårdare så tvekade jag. Det måste vara för att jag känner henne sedan tidigare, vi har umgåtts mycket för många år sedan - och hon är inte en person som jag vill slå. Eller tja, egentligen vill jag ju inte slå någon - men det är ju lite det som är syftet att träna kickbox - både ta slag och sparkar och kunna ge.

Idag är jag öm precis ovanför naveln - det är ifrån Jempas och Annas schyssta puschkicks som de ville lära mig att röja undan. Det gick väl sådär.. Typ inte alls. Därav ömheten.

Ikväll är det sparring igen! Ska bli skönt med pass nr 3 ikväll. Sammanlagt blir det väl 4 pass denna vecka. Känns bra. Ska lägga till jogging fredag och lördag också. Upp med flåset!

Ser fram emot nästa vecka då jag och Tim drar till Småland i några dagar. Vila upp sig med frisk skogsluft är inte fel direkt. Blir nog en del jogg där också...

Ledig imorgon. I need it!


090915 - Hårda sparkar

Jag vet inte hur jag ska lösa mina problem. Det handlar om problem med att blocka och skydda mig från pushkicks (hårda jävlar) i magen (och mot bröstet, inte skönt alls)... Jag bara lyckas inte, helt enkelt. Jag lyfter ofta benen för att blocka lowkicksen som kommer på löpande band, men när det kommer till pusharna så går det bara inte! Hjälp!

Igår, efter en helvetisk dag på jobbet med huvudvärk, stress och en miljon frågor, åkte jag till klubben för ett sparringpass. Det gick väldigt bra med högertassen (som jag ju skadade för ett tag sedan) men jag kunde inte sparka hårt med högern. Däremot har jag märkt att jag jobbat upp vänsterbenet desto mer - det var svaga länken tidigare. Skönt att det går lite framåt i alla fall.

Sparrades med flera olika personer igår. Tjejer som killar, och en av killarna tog verkligen ingen hänsyn till mig när jag sa till (flera gånger, och rätt högljutt) att jag inte ville att han skulle sparka så satans hårt mot huvudet. Jag fick nog vid ett tillfälle och drog tag i benet på honom så han var nära att ramla. Hade hoppats att han hade rasat ihop, så att han kanske fattade vad jag menade eller nåt. På det stora hela var det i alla fall ett mycket bra sparringpass. Sparrades med två grymma brudar, jätteduktiga båda två, och sen med Jill.

Sparringen med Jill var lärorik. Att se hennes fokus påminde mig själv om att jag måste ha hög fokus om jag ska försöka "läsa av" min motståndare. Åkte på några hårda sparkar och fick även en smäll i huvudet som gjorde att hela skallen vibrerade efteråt. Men men, lärorikt som sagt, så tack för det Jill! Hoppas verkligen att jag lyckades hålla blicken där den skulle vara, till 90 % i alla fall - kändes som så.

Ikväll är det ett mits-pass som gäller. Kan vara skönt att vila huvudet lite från all misshandel - men imorgon är det dags igen.

Linda: håller tummarna för dig idag, och alla andra dagar tills du får veta hur det ligger till.

Out


090914 - Gamla brev

I fredags när jag kom hem var jag helt slut, orkade inte mycket. Satte mig framför akvariet och tittade på alla grodor och fiskar som simmade runt, runt. Avkoppling kallar jag det, jag blir så lugn av att bara sitta där och iaktta.

På lördagen skulle jag och Tim till Ikea för att beställa köksluckor, vilket vi gjorde, för att sen komma hem och avbeställa dem lika fort igen. Jävla skitkök! Vi kommer ingenstans med det. Allt tar sån tid!

Åkte och hämtade vovven hos föräldrarna, drack en kopp kaffe där för att sen stressa hem för en promenad med hunden, besök hos optikern och ja.. allt annat som skulle göras.

Linda och Nathalie kom till oss på fika, och det var första gången jag fick träffa Nattan, underbart söt tjej! Så lik Linda! Vi satt och pratade om lite av varje medan Nathalie tittade på barnprogram på TV - drack lite för mycket kaffe men det var riktigt mysigt.

På kvällen tittade jag och Tim på film och jag låg skönt avslappnad i soffan. Sträckte försiktigt ut mitt ena ben och "pang" så hamnade jag på golvet (slog i huvudet i bordet på vägen ner och hade ut en tillbringare med vatten) i en våldsam och smärtsam kramp i vaden. Krampen vägrade släppa och jag bara skrek. Tim var helt förstörd och ville att jag skulle ringa en läkare. Snacka om kaos mitt i kvällsmyset! Krampen släppte efter ett tag och jag var helt slut efteråt.

Söndagen var mysig den med. Hade planerat att kickboxas lite men det blev inte så. Åkte och lämnade hunden hos föräldrarna på morgonen (och drack kaffe där) för att sen åka till Linda och lämna hennes telefon som hon glömt kvällen innan. Festnade såklart hos Linda bra länge och drack mer kaffe än jag borde ha gjort men det var SÅ trevligt. Lindas mamma kom förbi (som jag inte sett på 10 år ungefär) och vi fastnade i den ena diskussionen efter den andra.

När jag kom hem var jag huslig och bakade bröd. Senare på eftermiddagen blev det hårfärgning. Fick hjälp av vår snälla granne.

Idag ska jag få sparras igen, det ska bli riktigt kul. Jag har planerat att besöka klubben månd, tisd, onsd, sönd - eventuellt att det blir ett pass även på torsdagen men vi får se. Ser redan fram emot helgen (!) några dagar kvar innan dess bara..

Igår fick jag plötsligt idén att jag skulle leta upp en gammal låda som jag sparat i alla år. Lådan är full med brev och minnen. Jag och Linda har haft en långvarig vänskap som sträckte sig flera år då det begav sig - sedan tappade vi kontakten och nu när vi åter funnit varandra så har vi lovat att vi ska läsa upp breven för varandra vid något tillfälle, och minnas allt som var då. Helt otroligt att jag och Linda är så lika när det kommer till minnen, att vi båda sparat dessa brev och faktiskt läst dem under åren vi varit ifrån varandra.. Fastnade i läsandet och både skrattade och grät över allt som stod skrivet med bläckpenna (de mest konstiga i det här sammanhanget är att Linda faktiskt också, av en slump, hittade en massa sparade anteckningar igår, mitt i städningen - som påminner om dåtiden) - läs hennes blogg: mamilillan.blogg.se

Out

Memories...

090910 - Torsdag

Rätt trött idag, men inte mycket träningsvärk och inga blåmärken trots all misshandel igår.

Träningen igår gick väldigt bra, fick möta en massa stora killar. Sa till dem när vi skulle börja sparras att jag ville att de skulle vara snälla mot mig, "javisst" säger samtliga men efter att jag lyckats sätta en hård midjespark eller tjongat in en höger på respektive killar så började misshandeln. Oj vad smällar jag fick. Fick en smäll som träffade ögat och då tänkte jag att "shit nu är det kört, nu har jag fått min första blåtira!" - men icke. Ingen blåtira än, men det kommer väl.. Ser inte fram emot det dock.

Idag har arbetsdagen varit kaotisk. Usch vad mycket folk vi haft. Helt sanslöst! Inte en lugn sekund!

När jag slutat jobbet ska jag hem och hämta upp Tim, så ska vi ägna oss åt lite kvällsshopping. Kylen är i stort sett tom.

Ser fram emot helgen som kommer. Varje helg är guld värd för mig. Att få sova, ha hunden hemma, sova lite till och bara släppa stressen på jobbet är jätteskönt.

Har några lediga dagar att se fram emot: 17/9, 23-25/9 (Smålandsvisit, umgås med morfar) och 19/10. Ska bli skönt att åka ner till Småland med Tim och bara få vara. Läsa böcker och jogga i skogen.. Saknar morfar varje dag.

Hade ett givande samtal med Jill igår också. Hennes inställning när det kommer till match är väldigt fascinerande!
"Aggresiv och arg" haha. Låter precis som jag själv ju!

Out 


090909 - Zzzz


Orkar. Inte. Hålla. Ögonen. Öppna. .. .. ..
Nej, jag orkar inte, är för trött. Har ingen lust med något faktiskt.
Jag är hungrig, jag är tjurig, jag vill sova, jag vill duscha och jag vill få vara ledig länge. (men inte sjuk för det är tråkigt).

Jag slutar om en timme ungefär och ska då åka in till klubben (hoppas jag har kraft nog att fajtas lite) och se om min fot håller som den borde.

Det blir ett kort inlägg.
Usch vad jag är trött.



Tillägg

Efter jobbet drog jag in till Budo & Fitness för att prova benskydd och boxhandskar.
Det gav mig inte så mycket då jag inte gillade skydden och jag tyckte handskarna var för dyra. Visste att jag kunde få det lite billigare på klubben, (som för övrigt är den grymmaste klubben).. Gillar att bara komma dit och se alla ansikten man känner igen, känna svettlukten sticka lite i näsan och ptja, allt det där.

Fick ihop boxhandskar, benskydd (med fotskydd), lindor (2 st), en munktröja med smygreklam (stockholm kickboxning) och ett tandskydd till.. Bra grejer! Nu är jag i någon form av glädjerus!



Flashar min fina handske

Jag lovade ju att lägga upp bilder på Linda, min finaste finaste Lillan.. Det kommer! Laz ville inte vara med i bloggen så det respekterar jag. Lindas leende kan smälta is, så är det bara!


Linda

Nu ska jag skicka lite bilder till Linda, och jag hoppas att jag får några bilder av henne. Gumman, du fattar inte hur vacker du är!

Godnatt // Micha

090907 - Läk då ditt helvete!

Helgen var fantastisk (precis som förra) och fylld av glädjerus, glada tankar och härligt umgänge.
Det enda som jag kanske saknade var att träffa pappa på min födelsedag, men hey, måste man jobba så måste man.

Förra veckan gick ju som den gick; jag hade ju gjort illa foten i måndags förra veckan och led av att inte få jobba och träna som jag hade planerat. Snacka om frustration! Jag har nog aldrig haft så tråkigt tidigare, kunde inte ens gå till kiosken och köpa mig en Ramlösa liksom..

Fredagen var min födelsedag och jag blev bjuden på en härligt god lunch hos mamma (Hon kan laga mat hon!). Det blev Kimchi-pannkaka med wokade grönsaker. Drack även kaffe och pratade om livet i allmänhet, som vanligt, men mestadels om mina skador och min otur. Mamma menar på att jag alltid har sån otur med saker och ting, och det stämmer ju, för så fort jag hittar något jag gillar och vill satsa på, så skadar jag mig eller blir sjuk. Bad luck!

I fredags hade vi middagsgäster (Linda&Laz) och hade en fantastiskt trevlig kväll med lite vin och god mat. Får ta en sådan i repris snart igen, det var härligt. (Lägger upp en bild på min finaste Linda ikväll). Snacka om att jag saknat dem mycket (det kändes så komplett när de satt i vår soffa och bara var sig själva)..

I lördags sov jag ut länge och tyckte att foten blivit mycket bättre. Jag och Tim åkte iväg för att beställa soffbord och titta på soffor. Vi blev kvar längre i butiken än vad vi tänkt - försäljaren var allmänt snurrig och kunde inte hantera en dator. Nu är ett snyggt soffbord beställt i alla fall, skönt det. Kvällen spenderades hos våra grannar som bjöd på middag - ett jävla liv måste jag säga, men mycket trevligt. Vi har härliga grannar, så är det bara!

Igår skulle jag gått ut för att testspringa för att kontrollera fotens hållbarhet, men det var bara att glömma. Foten gjorde för ont och jag kunde stödja på den med nöd och näppe - vilket leder mig till dagens issue; jag kan inte gå på sparringpasset som bestämt - jag får köra några rundor med säcken hemma (endast boxning då).. Får sikta på onsdagen istället..

Så: efter jobbet ska jag åka in till Budo&Fitness och kolla benskydd och boxhandskar. Ska bli intressant! Får se om jag hittar nåt jag gillar (tack mamma och pappa för sponsringen!!)

/ Micha


090904 - 24 år

Idag är det min födelsedag.
Började morgonen med att traska ut med hunden halv åtta, en långsam, seg promenad.
Mysig dock!

Dricker lite kaffe och tittar på Tv, i väntan på att jag någon gång ska orka göra mig klar så jag kan åka hem till mamma, lämna Prins där och äta lite lunch med henne senare.

Fotstatusen idag: Mycket bra. Jag kan gå normalt med foten fastän det smärtar lite fortfarande. Har gått tre promenader igår och det känns bättre och bättre, så jag siktar in mig på sparringpass på måndag. Ska ut och springa på söndag för att testa hållbarheten (ja med tejp, jag lovar!)

Ikväll kommer Linda och Laz hit, vi ska äta lite middag och umgås - blir mycket trevligt, ser fram emot det!!

Just ja, häromdagen sa Jempa (enkickboxares.blogg.se) till mig över MSN att jag ska satsa på KM i vår. Min första lilltävling. Scary. Måste bara komma iform för det fysiskt också, banta bort några kilon! (fast det håller jag ju redan på med så...)

Have a nice day

090902 - Jag lever inte som jag lär

.. och det gör mig förbannad.

I måndagskväll åkte jag till klubben för ett roligt sparringpass. Hade sett fram emot det riktigt mycket.
Jacob (tränare) frågade mig om jag kunde ställa upp som mitshållare en halvtimma på nybörjarpasset, så det gjorde jag. Sedan började sparringen. Julia och jag skulle köra (vilket jag tyckte var extra roligt eftersom hon är så duktig) och vi satte lite sparkar och boxades och höll på ett tag. I ungefär mitten av detta pass ska jag till och sätta en huvudspark med vänstern och då jag ska flytta bakfoten, landar jag på någon annans fot (som var i rörelse) och vrickar till min fot och faller handlöst ner på mattan. J Ä V L A  S K I T !

Det gjorde så förbannat ont, och det kändes som att foten vrickades på 2 ställen,  inte bara de yttre ligamenten som man vanligtvis vrickar.. Schmerzen I tell you! Fick is av Jacob och Sami klämde på foten och sa "Har du ens något ligament i foten? Du har ett spetsigt ben därinne, så ska det inte vara"..

Nej. Så ska det inte vara. Jag har stukat mina fötter ungefär 500 gånger och det är ingen överdrift. Jag har nog knappt någonting som håller ihop lederna längre. Tragiskt. Men ännu mer tragiskt är det att jag är utbildad fotterapeut med goda kunskaper om tejpning av idrottsskador (både förebyggande och efter skada) - tror ni att jag någonsin har tänkt att jag ska tejpa mina fotleder? Nej! Dumma dumma Micha, du är ett stort jävla pucko.

Så: slutbedömningen av samtliga på klubben var att det nog var en lättare stukning. Jag säger annorlunda.
Natten mellan måndag och tisdag kunde jag inte gå på foten, skulle upp på toaletten och rasade i hallen.. Inte skönt. Lyckligtvis klarade foten smällen. Så jag kunde inte jobba igår (tisdag) och inte heller idag (onsdag). Frågan är nu om jag kan gå tillräckligt fort i eftermiddag för att få jobba. I mitt jobb måste jag ju kunna springa om det händer något. Trycker någon på ett bråklarm kan jag inte komma haltandes efter en kvart liksom, det funkar inte.

Ingen mer träning blir det den här veckan heller. Idag ska jag rehabilitera min fot, börja i alla fall. Massage och stretchning och försöka röra foten mycket åt olika håll för att få igång blodcirkulationen ordentligt i foten.
Tur att man kan price i alla fall, det är något alla ska kunna när de stukar fötterna. Tror att det var pga av just price, som det inte blev värre än vad det är.

P ressure
R est
I ce
C ompression
E levation

Hoppas att Linda hinner bli frisk till fredag då vi ska ha över henne och Laz på födelsedagsmiddag!