100128 - Funderingar

Har varit hemma idag då jag hade feber igår och jobbade sent (= ingen bra kombo). Har väl sovit cirka 14 timmar sammanlagt under natten (sov några timmar igårkväll i soffan).. Inte gjort många knop idag.

Nu ikväll ringde jag en kvinna som är i samma situation som jag själv. Vi har båda PKU (ämnesomsättningsfel) och snäll som hon var så ville hon svara på en massa frågor jag hade kring graviditet och PKU, vilket är ganska avancerat.

Har fått svar på så mycket och är henne evigt tacksam för det - samt det att jag får ringa henne närsom om det är något jag undrar. Stort tack till dig Malin!

Det var skönt att prata med någon för första gången i mitt liv, som förstår vad jag pratar om och som själv hade en del att säga (som jag kände igen mig i). Fantastiskt.

Nu sitter jag här med tusentals tankar i huvudet - undrar när, var, hur och allt däremellan. Det här blir ett spännande år tror jag.

Jag försöker, och jag hoppas att det tar mig i rätt riktning.

100116 - Fryser

Några dagar har gått sedan jag skrev sist. Har inte haft någon direkt gnista/energi att orka göra allt jag borde. Lägenheten ser kaotisk ut med kläder överallt och saker här och där - jag har inte orkat bry mig fram till idag. Idag ska jag ta tag i allting och fräscha upp hemmet lite.

Pappa kommer hit idag och ska hjälpa oss med nytt handfat i badrummet och ett skåp som ska upp. Den vidriga lampan i badrummet är utbytt till en Alien-spotlampa. Kallar den Alien då den ser lite annorlunda ut..
Ska bli superskönt att få det i ordninggjort därinne - vi inväntar en spegelhylla också, men den kommer i slutet på januari. .

Träningen har sett ut/ser ut som följer:

Vecka 1:
Onsdag: Body Combat 60 min
Torsdag: Dance 60 min
Lördag: Body Combat 60 min

Vecka 2:
Måndag: Jogg/Löpning + magstyrka 45 minuter (pressade mig själv att springa som en galning emellanåt..)
Tisdag: Booty X-press 30 minuter (aaaj min rumpa!)
Onsdag: Vila
Torsdag: Dance 60 minuter
Fredag: Vila (missade passet för att jag drog över tiden hos mamma..)
Lördag: Body Combat 60 minuter
Söndag: Kickboxning

Vecka 3:
Måndag: Kickboxning. Sparring 70 min
Tisdag: Jogg/Löpning + magstyrka (gymmet)
Onsdag: Kickboxning. Sparring 70 min
Torsdag: Dance 60 min
Fredag: Vila
Lördag: Body Combat 60 min
Söndag: Vila

Vecka 3 kan komma att ändras; om jag blir sugen på mer kickboxning kan det bli så att jag lägger in ett pass på söndagen - men jag ska försöka hålla den som vilodag (ev en promenad kanske..)

Nu har jag gjort slag i saken. Jag har lyssnat på de råd jag fått gällande träningen: att variera den ordentligt så att jag inte bara tränar kickboxning. Det jag kan ledsna på är att behöva åka in till St Eriksplan efter jobbet när jag är trött och egentligen bara vill hem och sova. Resvägen är mitt problem (det är inte jättelångt och jag är alltid lika lycklig när jag kommit fram... men ändå, det är det som är mitt problem). Så jag har löst det genom att börja träna 250 m hemifrån på gym och variera passen. Det för in lite extra glädje i mitt liv. Älskar ju dans exempelvis.

Angående rubriken.. Jag har börjat frysa helt galet mycket! Fryser inte under dagen eller när jag går till bilen från jobbet, men när jag har varit och tränat och duschat så fryser jag så mycket att jag måste klä på mig med dubbla lager kläder över hela kroppen PLUS en varm morgonrock och så lägger jag mig under två varma täcken men lik förbaskat så fryser jag. Irriterande!

Ska lägga mig bredvid hunden och klappa lite på honom innan det är dags att svida om till träningskläder!

100109 - Body Combat

Klockan är snart 11.30 och om cirka 45 min ska jag infinna mig på gymmet för ett Body Combat pass.

Igår lade min mage av, vilket resulterade i att jag blev hemma från jobbet och fick besöka toaletten way too many times, om jag säger så. Lite senare under dagen besökte jag Linda och Nattan, ett kärt återseende precis som varje gång. Det blev en hel del kaffe, prat och Nalle Puh pussel. Väldigt trevligt som vanligt! Är imponerad av Linda som redan lyckats komma så långt. Du är guld.

Hämtade hem hunden igår också. Gammelman, som jag numera kallar honom, var stel som en kratta när jag kom. Viftade lika sött på svansen men hans gång är inte super när han legat ett tag. Stelhet rätt igenom..

Var på kvällspromenix med voffe och Tim, och Gammelman joggade framför oss, glad som ett barn (!) Det var rätt kallt ute igår kväll kan jag ju berätta förer.. Hem och mysa i soffan. Jag tog mig tid att skriva lite, en hobby jag lagt åt sidan de senaste åren, och skrev ihop ett flertal A4 med hemligt innehåll.

Neh, nu ska jag dricka upp min vitaminvätska jag har i glaset och byta om. .

/ Chii

100107 - Mixpåse

Känns konstigt att skriva datumet som jag gjort ovan - det känns fel. Tycker någon annan likadant?

Det här inlägget blir som en mixpåse; lite av varje.

Året som har gått.. Ja, det har varit mycket. Kommer inte att skriva ner milstolparna i detta inlägg, det får jag spara till en annan gång när jag har mer tid, och lust.

Tänkte bara säga att jag har haft en otroligt trevlig jul och nyårsafton, tillsammans med nära och kära. Den stora glädjen var att min älskade syster kom på besök från Holland, med min systerson. De har saknats tidigare julaftnar, familjen har inte varit komplett. Det var den nu i alla fall.

Vi valde att åka till mina föräldrar först, på julafton, för att senare på kvällen åka till Tims föräldrar. Många ifrågasätter varför vi gör så, men det är något som jag och Tim har kommit överens om - så nöj er med det.

Nyårsafton blev trevlig; middag hos mina föräldrar då min storasyster fyller år på nyårsafton. Efter middagen och kaffet åkte vi hem till oss för att fira nyår tillsammans med våra underbara grannar och en vän till dem. Lite senare blev det singstar och ännu senare kom det ett sällskap till och besökte oss. Blev en lugn kväll för mig, både med drickat (jag är ju ingen stordrickare) och humöret. Det tar ju en del energi att fara runt som vi gjort, och man vill gärna vara överallt samtidigt..

Under mellandagarna åkte jag med Tim och hans far till klubben och körde ett mitspass med Tims far. Det var givande, jag hade bra med träningsvärk efter. Micke slår inte diekt lösa slag.

Har hunnit med några pass på klubben (de har öppet två dagar i veckan mellan 17-19 då man får dra dit med någon och träna fritt).. Ska försöka charma Helene och fixa en sparringdejt med henne i nästa vecka igen. Det är riktigt nyttigt att sparra med henne, jag lär mig mycket och jag vet att jag inte behöver hålla igen med henne.

Längtar till våren och sommaren, lite värme skulle inte skada. Å andra sidan är jag glad att det var en vit jul i år, men det räcker nu..

Ser fram emot träningsåret 2010! Det kommer att tillkomma thaibox-pass på klubben, tiderna blir utökade och det blir mer att välja på för samma peng. Kunde inte bli bättre. Har dessutom kommit in i gymmet ordentligt också. Skaffade ju gymkort i november och har besökt gymmet rätt ofta, mer blir det.

Igår provade jag Bodycombat och dagens träningsvärk är INTE att leka med. Har ont precis överallt, kämpade tills jag storknade igår och det kändes som fantastisk träning! Ska gå på BC igen på lördag. Hoppas jag får en plats bara.

Imorgon ska jag hämta hem min underbara Prins, miss him everyday!

/ Chii