090831 - Vilken helg!

I fredags åkte jag hem till mamma efter jobbet och fastnade framför en finsk film på TVn med en kopp kaffe. Snicksnackade lite med mor min och sedan åkte jag hem och drog ut och sprang. Gick mycket bra, ingen lång löprunda, men flåset var bra och jag ökar ju distansen när jag känner att kroppen vill. Kvällen blev hemmakväll med mys framför TVn.

Snacka om sovmorgon jag fick på lördagen, så till den grad att jag trodde att jag skulle missa tjejernas thaimatcher - panik-stressade och fixade allt som skulle fixas inför kvällens grillkväll och körde rallybil ut till Täby.
Väl framme var det fullt av kickboxfolk från klubben, oroliga mammor och två helt underbart söta fighters; Helene och Jempa. Jag började bli nervig redan en halvtimma innan tjejerna skulle upp i ringen, och det var riktigt underhållande matcher!

Skrek mig hes och skakig och jag tyckte synd om Julia som satt framför mig och hörde mitt vrål på alldeles för nära håll. Sorry cake!

Åkte sedan hem och fixade med partytält och tände grillen och fick sen en helt underbar kväll med våra toppengrannar (och Butte som nästlade in sig hos en av grannarna, haha)..

Sov gott när jag väl somnade och sov länge på söndagen - och blev rastlös över tanken på att vänta på Tim som drog på rep (jag ville tapetsera i vardagsrummet och få det klart). När Tim sen kom hem hade jag hunnit med att städa akvariet, städa hela lägenheten, plocka ner tältet och städa uteplatsen från kvällen innan med Anna (grannen).. DÅ tog vi tag i tapetseringen. Det blev faktiskt riktigt bra.

Bilder från helgen kommer upp i veckan, vet inte exakt när dock.
Ikväll är det sparring. Soooooom jag har längtat!

090828 - Nya regler

Nya regler håller nu på att bli min vardag. Det gäller kost och motion, det är yttepyttelite mat och mycket träning. Det är kickboxning och lätt jogging. Vi får se vad det ger.
Allting är i samråd med läkare och dietist, så inga kommentarer om min kost är nödvändiga.

Häromdagen blev jag riktigt förbryllad, förstörd och arg. En läkare menar på att kickboxningen bygger upp muskler istället för att bränna fett. Jag blev rosenrasande och ifrågasatte hur han tänkte, det är ju ALLSIDIG träning! Jag har dessutom ett levande bevis på att kickboxning tillsammans med god kosthållning resulterar i viktförlust. J e n n i f e r , min old time friend, har kommit långt med sig själv just på detta sätt. Hur kan någon bara sitta och säga att det inte funkar så?! Grrr!

Hursom, vi kom överens om en dietplan och träningsplan. Jag får absolut inte styrketräna (vilket jag ändå inte gör) utan mest hålla mig till allroundträning (kickbox och löpning) Fine. I will show you!

Idag orkade jag inte ens äta upp min lunch, och det har endast gått 2 dagar med nya kosten. Trodde inte jag skulle påverkas så fort, är redan tröttare än vanligt och mår faktiskt riktigt bra (!), trots alldeles för lite mat.

Tack Lotta för ditt stöd. Du är bra, du är dessutom en vän jag mer än gärna anförtror mig åt. Vi ska lyckas du och jag!

Ser fram emot helgen. Jennifers och Helenes thaimatcher går av stapeln imorgon. Kvällen imorgon bjuder på grill (jag får väl max äta tre champinjoner och 3 matskedar potatissallad, höhö..) Resten av helgen ska jag ägna åt en fotvård (min förra granne vill ha lite söndagsrelax) och egentligen bara jogging och sömn.

Nästa vecka får jag träffa Linda igen, I like! Har tänkt på henne sedan vi sågs sist och vill bara att vi ska bli grannar och springa över till varann titt som tätt.. Vi får se vad framtiden bjuder på ;-) Linda och Laz kommer över på middag på min födelsedag och det kunde inte bli mer passande!

Efter jobbet idag ska jag och Tim åka iväg och vara vuxna och titta på köksluckor och diskhoar. Vi måste ju komma någonstans!

Och ja mother, du ska få min önskelista inför min födelsedag nästa vecka:

- Biotherm spray. Orange eller blå flaska, (pretty expensive though)
- Benskydd (kickboxningen) storlek M -->JENNIFER, VAD KAN JAG MER BEHÖVA SKAFFA?(Hjärnsläpp)
- Presentkort (KappAhl, Lindex eller something else)
- Sen kom jag inte på något mer... It´s not easy!

Träningen nästa vecka ser ut såhär:

Måndag - Kickbox (sparring)
Tisdag - Jogging
Onsdag - Kickbox (sparring)
Torsdag - Jogging
Fredag - Kickbox
Lördag - Jogging
Söndag - Vila

090825 - Hemma

Har mått dåligt många dagar på jobbet. Illamåendet har kommit runt lunchtid och hållt i sig 2-3 timmar i 4 dagar. Har inte blivit jättesjuk eller jätteförkyld, men illamående och haft mycket och ordentlig huvudvärk! Igår pallade jag inte mer av smärtan och illamåendet (yrseln), så jag ringde och anmälde mig sjuk men ingen kunde komma och lösa mig så jag fick gott stanna kvar på jobbet, och var hemma idag istället.

Sov länge idag och vaknade upp med värre huvudvärk än tidigare och dessutom extrem värk i nacke och rygg. Vet inte vad jag gjort men både jag och mor tror att det har med träningen att göra och eventuellt taskig nacke (har ngn lättare låsning i nacken tydligen enl en kiropraktor jag besökte tidigare).

Under dagen försvann huvudvärken och nacken känns bättre efter mammas tortyr-massage (jag är mesigare än jag utger mig för att vara, helt klart) och ska nog be min Tim att massera lite ikväll också.

Jag har ju då inte tränat någon kickbox igår (måndag) och inte heller idag. Är ganska frustrerad över det, jag vill kunna köra på 4-5 pass i veckan. Får se om jag kan gå imorgon, annars blir det med all säkerhet på torsdag, fredag (kanske) och söndag. Det gör mig inget om jag har en vecka med färre pass, bara jag inte blir sämre. Så vi får se helt enkelt.

Imorgon ska jag till läkaren på morgonen och höra med dietisten om ett kostupplägg - behöver verkligen äta annorlunda nu med så mycket träning och om jag vill få resultat snabbare.

/ chii

090824 - För lite, för hårt

Risken att öveträna när man nyligen blivit kickbox-frälst på nytt är rätt stor.
I söndags var jag så laddad för ett kickboxpass på tidiga förmiddagen, så jag åkte in till klubben.
Uppvärmningen var t o r t y r i söndags. Jag höll på att avlida! Jag var i så sjukt dålig form, så jag trodde jag drömde eller nåt. Jeanette styrde och körde med oss rätt tufft, men det var roligt. Senare fick jag slåss med en stor kille (typ närmare 2 m lång) och jag åkte på så mycket stryk. Sprucken läpp, blåslagen överallt - och allt var av min klumpighet, för att jag inte orkade hålla emot.

Efter mer än halva passet (jag hade inte ens börjat slå än) orkade jag inte mer. Jag blev yr, skakig och svimfärdig så syster Jeanette satte mig på bänken och gav mig en banan. Lite senare hade jag ett samtal med Carina igen angående kosten och jag äter helt klart för lite. Det slutade med att hon sa högt: "kolhydrater! hör du vad jag säger! Kolhydrater!".

På onsdag har jag läkarbesök och möte med dietisten, så då ska jag höra om dietisten kan lägga upp kostförslag åt mig nu när jag tränar så mycket. Vill ju inte bli aerobics-fet eller vad det nu kallas....

Så, slutkontentan av det hela: för lite mat, för hård träning. Det ska jag nog lyckas lösa.

Ser fram emot onsdag!

090822 - Minnen

Dagen började med att jag gick ut med vovven på promenad, åkte till föräldrarna efteråt och masserad mammas fötter, drack kaffe och pratade om lite allt möjligt. Jag älskar dagar som denna, då jag bara gör saker jag tycker om! Prins och mina föräldrar är otroligt viktiga för mig.

Vid halv två hämtade jag upp min älskade Linda och åkte hem till oss för att umgås igen, för första gången på 10 år!
I torsdags träffade jag på henne på jobbet, och lite tidigare under den dagen hade även hennes kille varit förbi där (inte sett honom på 10 år heller typ) - vilket gjorde mig helt paff och i stort sett stum. Men när orden väl kom, bara ramlade de ur munnen på mig. Åh som jag saknat henne!

Vi bestämde att vi skulle ses idag för att prata igenom lite av det som hänt under alla åren - något som vi hade väldigt svårt att avsluta när det var dags för henne att åka. Önskar att hon kunde stanna lite till, och lite till, och ytterligare lite längre.

Just denna dejt idag gjorde min dag. Sedan hon åkte har jag inte pratat om något/någon annan än henne.
Linda; du betyder så mycket för mig, varför lades allting på is? Ingen av oss verkar veta svaret på det, och egentligen; skitsamma. Nu är nu och vi vet vad vi lovat varandra.

Ser fram emot onsdag, och min födelsedag 4 sept då jag hoppas att Linda och L kommer på "middag" eller något liknande.

Annars har jag bara druckit kaffe och pussat på min hund under dagen, och självklart även på min Tim som fortfarande lider av nackspärr, stackarn.

Nästa helg blir det sova-ut-helg, vilket för mig innebär att jag faktiskt (for once) inte kommer att göra många knop (förhoppningsvis efter en hel vecka med massa kickboxpass!!) och bara vara. Dock har jag två saker bestämda:

På lördagen nästa vecka går GNO av stapeln (Girls Night Out - thaiboxgala i Täby) då mina musor JemPa The Kickboxer och Helene The Hysteria ska gå sina första thaimatcher! MÅSTE SES! På kvällen blir det grill med grannarna och eventuellt några kompisar. Jag ser redan fram emot nästa helg..

Ikväll: Ja, det blir väl till och kolla Anchorman (IGEN!!) och sen somna till de underbara bilderna från idag.
Imorgon: Kickboxning och sen ligga och dåsa i soffan resten av dagen.

090820 - Aj aj

Efter en lång arbetsdag (ja den kändes längre än vanligt), åkte jag till klubben för att köra ett nybörjarpass med Sai. Det gick bra, vi kom lite sent men hann med en del av uppvärmningen i alla fall och resten av passet. Vi båda var dyngsura av svett och det var fullt med folk på just det passet.

Carina (tror jag hon heter) och Jill hjälpte Sai med div tekniker och rättade mig lite när jag sparkade, till det bättre förstås. Tack till er båda, det är rätt skönt att ha 2 par ögon extra som ser felen man gör. Mjölksyran från dagen innan gjorde sig fortfarande påmind men inte lika farligt, vilket var skönt för jag skulle ju gå på passet efter också.

Sparringpasset efter första passet gick ut på att vi skulle fajtas i olika distanser från varann; jättenära, mellan och längre bort från varann (minns inte exakt hur Sami sa detta men anyhow..) för att öva in olika tekniker. När jag och min motståndare (samma som i måndags) stod nära, blev det en kamp om vem som fick in de bästa slagen (lätta slag obs!) eftersom att man i stort sett stod och kramades. När vi fick köra mellandistansen kom också sparkarna, och igår gick det riktigt bra för mig, satte några huvudsparkar och min ovighet (?) som jag tjatat om tidigare verkade vara som bortblåst.

Lite längre in på passet kom Jill och sa till oss att vi faktiskt borde testa att köra mot de andra tjejerna och pekade på Betty och två-tre andra tjejer som stod i ett hörn en bit ifrån oss. "Yeh right" tänkte jag men gjorde som Jill sa och fick bli lite påpucklad av både Betty och en annan tjej. Betty tjatade dock på mig att fästa blicken i hennes ögon och inte på kroppen. Lättare sagt än gjort, men tack för tipset!

Efter dessa två pass på 70 min vardera var jag helt slut och ville bara gå och lägga mig, men hör och häpna. Jag längtade redan då till dagens pass på klubben. Trodde jag skulle hinna tröttna lite nu när jag tränat så många dagar i rad men det är snarare tvärt om.

Fick tid för ett litet samtal med Carina efter passet och hon sa många saker till mig som värmde. Har aldrig sett på mig själv på det sättet. Tack för att du lyfte upp mig lite, I need that.

Idag: Öm höger lår, högersidan av midjan och även ryggen (där någon träffade mig med en schysst spark) och mina muskelfästen i armarna mår väl sådär lagom bra.. Men: träning idag igen!

/ chii

090819 - Sparring

I måndags var jag på mitt första officiella sparringpass på klubben. Det var väldigt tillfredsställande!
Körde med en tjej som jag tidigare kört mits-träning med. Energisk och fokuserad brud måste jag säga. Vi tog det lugnt i början men på slutet spårade det ur lite, men fortfarande kontrollerat (faktiskt). Det blev lite ruffigare helt enkelt, men det var väldigt givande. (Jag vet inte vad som hände men Rallarsvings-Micha var i farten och det blev 2 helt galna slag från min sida som inte träffade någonstans, haha)..

Igår, tisdag, var jag på ett mits-pass. Körde med en jättetrevlig tjej och det var jättekul träning då också. Helt dyngsur blev jag och jag hade inte ens kraft nog att hålla de tunga mitsarna (Thai-mitsarna) så jag fick byta till de nybörjar-blå mitsarna istället. Tror det var sparringen i måndags som orsakade all mjölksyra i armarna, för hur mycket jag än ville hålla thai-mitsarna, så gick det bara inte.

Idag, onsdag, blir det ett dubbelpass. Först ett nybörjarpass (mits) med Sai Kwai som ska prova på lite kickbox - och efter det passet ett sparringpass. Får se hur det går och vilka man får slåss med..

Det enda jag fokuserar på nu är träningen. 5 dagar denna vecka ska jag vara på klubben och träna. Det är mer än dubbelt så mycket som jag har kört under sommaren. Nu borde det bli synliga förändringar snart. Så länge jag är konsekvent och inte ger upp.

Tankarna i mitt huvud går ungefär såhär: "Kickboxning (va kul! jaaa!") "Prinsen, åh vad jag saknar honom." "Undrar vad mamma gör nu?" "Jaa jag ska träna idag igen" "När var det pappa slutade jobba?" "Jaaa, sparring idag!"

090812 - Depp

No need to explain.
Deppig blir man ibland.

Man sitter och tittar på alla som sitter och lunchar ihop, skrattar tillsammans och diskuterar vilt.
Själv sitter jag ensam vid ett bord för 6 personer och tittar på. Bevakar omgivningen som om alla vore en bunt kriminella och lustigt nog också med avsmak. Fastän jag helst av allt skulle vilja sitta med och diskutera och eventuellt ha någon lunchkompis att prata med once in a while liksom. Men icke.


Ensamheten kan vara rätt så påträngande och visa sig omöjlig att inte känna av. När allt blir ett blurr av känslor och hjärnan spelar mig ett spratt vill jag bara lägga mig ner och gråta.

090810 - Måndag igen

Just another manic monday..

..
så känns det idag i alla fall. Ingen större lust med någonting faktiskt.
Huvudet gör lite ont av alla funderingar. Hur ska jag göra med det, och det och d e t ?!

Kan ju alltid trösta mig med träning i eftermiddag, efter jobbet. Sköna 70 minuter med drypande svett.
Jag säger som Helene: längtar tills höstschemat kommer igång, och det har jag sagt många gånger.
Då kan jag planera träningen lite annorlunda och så blir det dags att gå fortsättning 1.

Tim är hemma nu i alla fall och det tycker jag är riktigt skönt! "Tyvärr" har han semester denna vecka, så jag sitter på jobbet och är avundsjuk på honom - lite fel jag vet, men tänk sjävla och få sova ut varje morgon, utan att ha en massa måsten. Jag vill också . . . Å andra sidan har jag bett honom fixa småsaker i lyan, för vi är ju långt ifrån klara, och då känner han sig kanske nyttig på sin semester också, vem vet?

Hade vovven hemma från torsdag till söndag och det var hög mysfaktor hela helgen. Ambitiös var jag också då jag gjorde fruktsallad, dammsög bilen och rensade ur det andra sovrummet som såg ut som f - a - n! Så kollade vi film också, Wallander*2.

Nej nu orkar jag inge mer . .

090806 - Nya kläder

Idag är det torsdag och det betyder att min Tim kommer hem från Åland! Yeeeeey!
Som jag har längtat! Efter jobbet idag ska jag åka förbi mina föräldrar och hämta min vovve, för att sen åka hem och drömma om ett par nya träningsshorts tills Tim kommer. Nya träningsshorts ja..

Jag måste ha nya träningskläder. De gör faktiskt mer än vad man tror faktiskt, för känslan och bekvämligheten. Måste försöka hitta ett par bra shorts - eller två. Just ja, jag fyller ju år snart, kanske kan önska mig det då? Har någon tips på bra kickbox eller thaishorts som sitter bra och som inte är hemska i midjan? Jag är jättepetig med midjan, vill kunna röra mig hursomhelst utan att något tar emot någonstans. Sen får de gärna vara.. inte så svindyra.. Hmm..

Eftersom att jag vet att vissa kickboxare (och kanske andra kampsportare) läser min blogg ibland så kan jag kasta ut en annan fråga också: det gäller stretching och vighet. När jag började träna kickbox var jag vigare än jag är nu (!?) känns det som i alla fall. . . Vet inte vad som hänt, har väl slarvat med stretchen kanske. Hur i pipsvängen kan jag fixa det här lagom fort? Kan ju inte vänta mig att jag ska bli supervig på en vecka eller två, men jag är väldigt rörlig i lederna och vill mest ha tips på hur hårt jag kan stretcha. Om någon har något bra tips så dela gärna med er. Jag vill komma någonstans med det där..

Träningen i måndags gick bra, och det gjorde även träningen igår. Igår stod jag utan motståndare (vi var ojämnt antal) så jag fick Sami (tränaren) som motståndare. Han är ju bara hur duktig som helst, och otroligt pedagogisk! Lite senare under passet fick jag en annan tränare som motståndare (vet faktiskt inte vad han heter taskigt nog) men han var rätt tuff. Passet var inriktat på att förbereda oss för sparring och första halvan av träningen körde vi helt utan mitsar, för att få in känslan på att "slå" mot kropp istället. Jag åkte på några fina slag rätt på näsan när jag inte skyddade mig ordentligt och det kändes. Efter ett tag började tränare nr 2 även att sparka lite mot mig så jag fick in blockandet lite - det var nyttigt om än oväntat. Så det hela slutade med att tränare nr 2 körde lite annorlunda övningar med mig, men det var riktigt kul. Han utvecklade snabbt de kombinationer Sami ville att vi skulle göra, så jag fick prova flera tekniker på en och samma gång. Mycket nyttigt!

Direkt efter passet längtade jag redan till fredagspasset! Det gör jag nu också. Kan det inte bli freeeeeedag nu?!

Hoppas du blir frisk snart Jem!

/ chii

090805 - Frustrerad

Tillbaka på "vanliga" jobbet efter en veckas semester och en vecka på annan arbetsplats. Skönt med rutinerna igen, som jag förstått fungerar mycket bra för mig och min hälsa. Sett resultat väldigt fort faktiskt och det är jag glad för.

Under Mallorcatrippen var jag förbryllad över att jag lämnat joggingskorna hemma. Blir ju lätt lite rastlös men kunde komma till ro ändå, genom att avverka promenad efter promenad på stranden kvällstid. Det var verkligen ingen högintensiv träningsform men det fick duga för tillfället.

Veckan på annan arbetsplats resulterade i att det inte fanns någon tid över till träning, vilket gjorde mig deppig, så jag gick igenom veckan lite som i en dimma kan man säga. Trött som fan, jobbade från 13-21.15 långt bort hemifrån och hade sömnsvårigheter många nätter. Har alltid svårt att somna när jag är solo hemma.

Den här veckan däremot, känns lite lättare. Tim kommer hem och jag får träna kickboxning månd, onsd, fred och i helgen finns tid för annan träning och en massa promenader med hunden och Tim.

För övrigt känner jag mig frustrerad över min situation igen. Det är något som kommer och går ständigt och jag blir nog inte kvitt det förrän långt senare i mitt liv, när allt ser annorlunda ut..

Jag och Tim har planerat att åka till Småland i slutet på september. Blir skönt att få andas frisk skogsluft och umgås med morfar och "mormor".