090730 - Ingen kickbox

Mallorcatrippen var trevlig och varm, jag fick en hel del färg som nu flagnar av lite varje dag (det finns ju ingen sol så jag kan ju inte direkt underhålla min fina tan).. Tim låg mest under ett parasoll hela veckan, men jag förstår honom, det var sjukt varmt. Jag klarade av flygresan både dit och hem men med nöd och näppe, det var mycket turbulens på vägen dit så jag var ju hysterisk och frågade om allt hela tiden, men fram kom vi - och hem, och det var skönt att komma hem efter en vecka borta.

Från och med måndags till och med imorgon befinner jag mig på jobb någon annanstans - inte på samma ställe som jag varit tidigare, och det har ju sina nackdelar. Sen att jag är gräsänka gör väl inte saken bättre. Jag kan inte träna kickbox denna vecka alls, för det går inte ihop med tiderna och jag blir ju fort deppig när jag inte få vistas i den svettiga lokalen med alla andra =( Så idag innan jobbet blir det lite styrketräning hemma på golvet och lite teknik (skuggboxning med fokus på mina krokar för krokarna brukar jag var rätt kass på av någon anledning - allting bara för att underhålla lite. I helgen ska jag ut och springa om jag känner mig piggare i kroppen - har varit allmänt slö och seg denna vecka.
Nästa vecka får jag gå tillbaka till klubben. Tycker dock att de kan skippa resten av tiden på sommarschemat och se till att det är träning mån-fre + söndag som det brukar vara!

I helgen ska jag ta det lugnt. Det är mycket möjligt att jag har vovve hemma och får lite besök av födelsedagsbarnet Tilda med man. Får se om det blir några fler. Behöver träffa lite folk som jag tycker om mycket - hinner ju inte det i veckan direkt..

Nä nu ska jag slänga mig ner på golvet och pressa lite.. I need it.
Btw, så skulle jag vilja ha en personlig tränare som bråkar med mig lite. Det ska vara lite militäriskt, annars har det ingen effekt.. Någon som vet någon?

090716 - Resa

Fy fan säger jag bara. Har ingen lust att sätta mig på ett plan till Mallis imorgon bitti. Ja, jag gnäller och hör sen! Jag fixar inte flygplan, kommer bli tvungen att supa ner mig om jag ska fixa resan dit. Så känns det i alla fall. Har flygfobi så det kryper i kroppen på mig. Tidigare älskade jag att flyga, men inte nu.

Måste packa och fixa till lite hemma ikväll när jag kommer hem - ser ut som ett riktigt slagfält hemma, saker överallt! Ska bli skönt sen när jag kommer hem från Mallis och kan börja ta tag i saker och ting. Veckan då jag är solo kan jag fixa ch städa hur mycket jag vill! Har inte packat en enda sak eftersom att jag inte har hämtat en väska än.

Efter jobbet ska jag ta cykeln som Y (en på jobbet) vill ge min far, och cykla hem till föräldrarna för att ge pappa hans fotvård som han velat ha ett tag. Så snor jag väl en väska och tar mig hem till kaoset. 

Igår blev jag pissförbannad. Jag fick stanna över på jobbet i en timme vilket ledde till att jag inte fick träna kickbox som planerat, jag fick ont i huvudet och muttrade för mig själv hela vägen hem i den alldeles för heta bussen. Det var _inte_ kul!

Får se hur stressad jag blir när jag börjar packa ikväll. 

Ciao 


090715 - Dålig sömn

Jag vet inte varför men jag har sovit så otroligt dåligt den senaste veckan. Imorse vaknade jag med en light version av nackspärr. Inte alls bra. Har haft lite ont i huvudet idag under dagen, hoppas det hinner gå över till träningen i eftermiddag. Har i och för sig föraningar om vad som kan ligga bakom den dåliga sömnen; dumma småsaker som finns i mitt liv nu och som sätter hjärnan i jobb 24 timmar om dygnet. Skönt att jag slipper allt vad tankar och oro är när jag tränar. Fokusen ligger då bara på att sparka och slå.

Annars har jag egentligen ganska mycket att göra; städa lägenheten, packa och fixa - men helst av allt vill jag bara sova.
Jag känner mig trött i huvudet och skulle behöva massage! Finns det någon frivillig?

Imorgon är det jobb som vanligt och efter jobbet får jag med mig en cykel hem (från en som jobbar här) som ska till pappa. Jag har planerat att ge min far fotvård imorgon samt hämta en fisk som hans kompis inte vill ha längre.. Rörigt? Typ.. Och sedan slutligen åka hem, för att ta bilen till Veddesta eller Citygross med Tim så han får köpa upp sig på snus inför resan.. Och SEN! Sen får jag börja packa.. Eller jag kanske börjar lite smått redan idag.. Men jag har ingen väska, en sån ska jag låna imorgon hos mamma och pappa.. Vilken smet..

Nu bara väntar jag på att det där jobbiga mötet ska vara över så jag kan få andas igen, och sen åka till klubben!

090713 - Prazký Krysarík

Helgen
I fredags skulle jag ha tränat men jag vågade inte göra det för jag kände mig inte helt kry i kroppen - med tanke på vår resa på fredag så ville jag inte bli sämre så jag åkte hem och spenderade kvällen i soffan. På lördagen var det meningen att vi skulle fixa hemma men jag hade ingen ork (var frustrerad ändå över det faktum att inget blev gjort, men men) så det blev en lugn dag med hund och sjuk sambo. Jag skulle också träffat några kompisar på kvällen men än en gång: ingen ork, oro för att bli sjuk och andra anledningar...
Söndagen var också seg. Jag var sjukt irriterad och hade jag bara gjort som jag tänkt (springa en runda) så hade jag nog blivit kvitt mina aggressioner. Men icke..

Måndag
Jobbade 8-16 och därefter åkte jag och tränade. Mits-pass med en massa bra folk. Kul träning men jag blev inte trött (!). Försökta slå så hårt jag orkade och trots att hela armarna skakade efteråt så kände jag att det inte givit mig nog med utmaning. Funderar på om jag ska haka på Jempa och Helenes grej och köra mits-pass först och sen sparring. Jag är fortfarande för passiv när det kommer till sparringen. Jag får väl bitarna att falla på plats längre fram, hoppas jag. Efter en varm och skön dusch åkte jag hem till min sjukling. Tim har varit dålig sen i torsdags och det passar sig inte jättebra då vi åker till Mallorca på fredag, Hoppas han mår bättre idag.

Idag
Cyklade till jobbet imorse och fick syn på mamma och Prinsen som gick på fältet. Stannade till och gick med dem hem, där jag sen satte mig på cykeln igen och drog till jobbet. Seg morgon är det idag, klockan är 09.00 snart och jag har inte haft en enda ansökan att ta hand om. Sitter och funderar över småsaker, även framtiden. Har så många mål och så många drömmar men vad kommer någonsin bli av dem? Några mål kommer jag att nå, det är jag säker på, men resten då?

Btw, kolla in den sötaste hundrasen ever: Prazký Krysarík. En sån bara SKA jag ha (inte nu, men senare) Det råkar sjävklart vara en tjeckisk hundras..
Kolla in
www.working-mates.com - Renata Johanssons hemsida


090709 - Att slåss

Igår efter jobbet tog jag mig in mot St Eriksplan för lite träning. Trodde inte jag skulle hinna till mits-passet men det gjorde jag. Såg även att Jeanette var där också (en tjej jag häromdagen frågade om hon ville fajtas lite med mig). Rättare sagt; jag bad henne puckla på mig så att jag vet hur det känns att åka på mycket stryk. Varför kanske ni undrar, men det är dels för jobbets skull; visst har jag fått mina smällar men det är värre när de kommer fler på en och samma gång eller i rad och dels för att jag vill börja med sparring på träningarna.

Förklaring:
Mitsar = kuddar i olika storleker som man slår på. Det är en mitshållare och en som slår, sedan turas man om. Man slår och sparkar på mitsarna i olika kombinationer.
Sparring = Två personer slår och sparkar mot varandra i kombinationer eller helt fritt. Benskydd används, tandskydd och ibland fotskydd.

Mits-passet gick väldigt bra men min högerspark som normalt är den bästa både i låga och höga sparkar, ville inte alls igår. Stelhet kanske, möjligtvis slarvat med stretchningen i ljumskarna och benen (fy mig). Var ganska trött i mitten på passet men då Jeanette hoppar fram och säger att vi ska sparras på nästa pass, då är det liksom bara att lyda och ta tillfället i akt. Så efter passet på 70 min (mja egentligen 60 för jag hoppade över fysen igår) så gick jag ett pass till på cirka 50 min (effektiv tid.) Hela passet var 70 min men jag sparrades inte hela tiden. Fick slåss lite med Jeanette och Jennifer samt en annan duktig tjej som inte var rädd för att sparka och slå mig rätt hårt. Fokusen för min del skulle ligga på att låtsas vara Skalman och skydda huvudet medan resten av kroppen (och iofs även skallen) fick ta emot hårda slag och sparkar. Allt började lite lätt, men sedan blev det tuffare. När jag inte höll garden uppe, fick Jempa in ett rätt snyggt slag rätt över näsan - påföljden blev en liten tår men smärtan gick över rätt fort. Senare fick jag börja försvara mig men det gick väl sådär. Det var till och med så att Jempa släppte garden och serverade sitt huvud men inte fan slog jag. Det var något som låste sig, jag ville inte göra henne illa, även om hon tål det, hon är ju snäll ju tänkte jag och så åkte jag på en hård push-kick i magen istället (Jempa, dina pushkicks är rätt tuffa, hrrm..)..

Mycket bra erfarenhet tycker jag. Jag är helnöjd trots en massa blåmärken överallt och stelhet i min lilla fot. Är rätt om i kroppen idag men det var något helt annat att sparras. Så mycket roligare än mits-träningarna. Frågan nu är om jag är fit for fight att sparras på fredag igen. Beror på kroppen, och sen vilka babes som går på passet - vill inte bryta några ben eller få käken slagen ur led (dvs inga killar eller bulldozer-brudar än tack).

Känslan att ha någon som nöter med en massa slag mot ansiktet; den ena efter den andra osv - den går inte riktigt att beskriva. Jag borde väl blivit panikslagen (många blir det tydligen) men jag försökte mest tänka att jag skulle skydda huvudet även om jag misslyckades med det några gånger. Otroligt utmattad gick jag från lokalen med svetten drypande. Det vill säga; allt var helt i sin ordning och jag uppskattar att tjejerna ville lära en nybörjare som mig hur man tar stryk.


Dagsformen idag:
Mja, något hängig och seg, öm och törstig (!).

Pratade med Tim om Mallorca-resan. Det blir ju ingen kickbox den veckan och det kommer nog göra mig tokig. Så jag har planerat att ta övningar från fysdelen på träningarna och försöka genomföra dem så bra som möjligt under den veckan.

Jag säger det igen; jag är fast. Fast i fightingträsket. Men det är ett jäkla härligt ställe!



090708 - MJ, ilska, trötthet

Måste bara få säga att jag blir förbannad på folk som inte kan låta andra människor tycka sitt i fred.
Gällande Michael Jackson exempelvis. Fansen sörjer, låt fansen sörja, tryck inte ner folk som är ledsna över något ännu mer. Så onödigt på alla sätt och vis. Själv är jag Michael Jackson-fantast (speciellt vissa skivor) och han var en förebild för mig när jag var yngre då jag dansade och spelade teater mycket. Jag kan känna att det är väldigt tråkigt att han inte finns mer och inte kan genomföra sina planerade konserter, självklart är det känslofyllt. Blir bara så surmulen över folk som ska racka ner på andra för att de sörjer Michael (och för att de inte "kände" honom - hur kan man sörja någon man inte känner, verkar de tänka)..

I söndags fick jag ett tråkigt samtal. Kan inte gå in mer på vad det handlade om, men det gjorde mig förbannad hur som helst. Nu är jag inte bara manisk vad det gäller kost och träning, jag är  manisk vad gäller mig själv i andra avseenden också. Usch och tvi vad jobbigt allting blir..

Känner mig slö och trött, jag behöver nog sova en hel dag. Mitt jobb tar på mig psykiskt men det är kul så det gör mig ingenting. Jag är bara så trött. Trots att jag tränar 3 ggr i veckan och plus 2 gånger vissa veckor i annan form. Energi får jag men det är oftast direkt efter i anslutning till träningen - annars är jag bara så trött. Vet inte om det kanske hänger ihop med att jag och Tim åker till Mallis nästa vecka på fredag - börjar väl antagligen längta och kroppen säger ifrån att den vill ha semester.

Idag blir det kickbox efter jobbet, vi får se hur många blåmärken och revor jag låter smycka min kropp. Måste träna upp garden så att jag slipper alla märken. Fast å andra sidan; märken visar i alla fall att man lever.. Eller något..

Förhoppningsvis kan jag gå och se Jempa och Helen fightas i Täby på Girls Night Out. Hoppas att jag inte har något annat inbokat - skulle vara värt jättemycket för mig att få se dem slåss!

Kolla gärna deras bloggar - tuffa tjejer kan jag lova:

http://enkickboxares.blogg.se

http://femalefighter.blogg.se

090702 - Sakta, snabbt, hårt

Man kan tycka att rubriken är lite konstig men det gör ingenting, jag förklarar den längre ner.
Är på jobbet och har precis kommit tillbaks efter lunchen som bjöd på trevliga och mindre trevliga samtalsämnen. Några kollegor och jag satt och diskuterade rättsystemet i Sverige och berättade även om händelser man varit igenom i samband med detta. Oj, vad folk har hamnat i konstiga situationer! Inklusive jag själv då. Var trevligt att bara sitta i soffan och slöprata lite.

Cyklade till jobbet imorse. Segt med cyklingen efter gårdagens kickboxpass då benen värker rätt ordentligt. Det visar i och för sig bara på att jag har fått träningen jag behöver. Jag känner mig så mycket piggare och gladare och faktiskt väldigt entusiastisk vad gäller framtiden.. Saker och ting löser sig på ett eller annat sätt - det får man aldrig glömma.

Gårdagens kickbox då; kom till klubben precis i tid för att slänga på mig shortsen och fotledsstöden, sen var det bara att värma upp (jag var iofs redan varm). Uppvärmningen var rolig, det var bland annat min favoritövning; rygg mot rygg med annan person, och trycka ifrån med benen, försöka flytta den andra personen. Jag blev helt genomsvettig, men det kändes bra. Sedan var det slagkombinationer (mycket boxning och blockande) i långa set, så det kändes väldigt mycket i armarna efteråt och även under träningen. Sedan var det kombinationer med box och sparkar, varpå tränaren (Thamer) skrek att vi skulle köra ett set sakta, ett snabbt och det sista hårt (därav rubriken) - jag krampade i kroppen efteråt! Helt slut var jag, men fantastiskt skönt.

Blir dock lite putt på att det är träning bara 3 ggr i veckan nu under sommaren, jag hade halst gått mån-fre om det fanns pass som täckte upp..

Blev utbjuden till en bar ikväll av en av mina sötflickor, men jag är för trött och för inne på träning för att kunna dricka alkohol och vimla i barmiljö - dessutom sov jag rätt dåligt inatt. Är ganska slutkörd i kroppen men det är en stor omställning att gå från slarvmaja till manisk gällande kost och hälsa.

Imorse stannade jag en stund hos föräldrarna och drack lite vatten, då mamma säger: "Jaha då är det bara snuset du ska sluta med då". Hon har så rätt, som vanligt. Det kommer en dag för det med!

// M